• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş'ın Koç-Shell'e devrinde Türkiye kaybeder

Tüpraş’ın devir işlemlerinin 26.01.2006 Perşembe günü tamamlanması ve 27.01.2006 Cuma günü de devir töreninin yapılması beklenmektedir. Türkiye’nin en önemli stratejik kuruluşlarından Tüpraş’ın, Koç-Shell ortaklığına devrini protesto edecek olan sendikamız üyesi Tüpraş işçileri iş bırakma eylemlerine başladı.

 

26.01.2006
Devri protesto eden Tüpraş işçisi bugün eylemlere başladı
 
Tüpraş’ın devir işlemlerinin 26.01.2006 Perşembe günü tamamlanması ve 27.01.2006 Cuma günü de devir töreninin yapılması beklenmektedir. Türkiye’nin en önemli stratejik kuruluşlarından Tüpraş’ın, Koç-Shell ortaklığına devrini protesto edecek olan Sendikamız üyesi Tüpraş işçileri iş bırakma eylemlerine başladı.
 
26 Ocak 2006 tarihinde, Perşembe günü, sabah saat 8.00’den itibaren tüm rafinerilerde iş bırakacak olan Tüpraş işçileri akaryakıt dolumu, satış ve sevkiyatı yapmayacaklar. Devri protesto ederek, rafinerilerde iş bırakacak olan Petrol-İş üyesi Tüpraş işçileri, rafinerileri terk etmeyerek Perşembe gecesini de işyerlerinde geçirecek ve eylemlerini sürdüreceklerdir.
 
Tüpraş’ın Aliağa, Kırıkkale, Kocaeli, Batman ve Yarımca ‘da kurulu 5 rafinerisinde çalışan Petrol-İş üyesi işçiler iş bırakma eylemiyle Tüpraş’ın özelleştirilmesini bir kez daha protesto edecekler.
 
Petrol-İş, Tüpraş gibi stratejik kuruluşların kamuda kalması gerektiğini savunmaktadır. Tüpraş’taki yüzde 14.76’lık satış da, yüzde 51’lik blok satış da Türkiye’nin zararınadır. Toplumsal çıkarı koruma görevini üstlenen Petrol-İş Sendikası, Tüpraş’ın özelleştirilmesine karşı verdiği  mücadelesini sürdürmekte sonuna kadar kararlıdır. Tüpraş’ın özelleştirilmesiyle kaybeden Tüpraş işçisi değil, Türkiye olacaktır.
 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
PETROL-İŞ SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı