• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜPRAŞ’ta Anlaşma Sağlandı

Sendikamız ile TÜPRAŞ arasında 2 Şubat tarihinde başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 17 Mart tarihinde yapılan beşinci oturum neticesinde anlaşma ile sona erdi. Sözleşmenin üyelerimize, sendikamıza ve TÜPRAŞ’a hayırlı olmasını dileriz.

18.03.2022

Sendikamız ile TÜPRAŞ işletmesi arasında 2 Şubat tarihinde başlayan yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmesi, 17 Mart tarihinde sendikamız Genel Merkezinde yapılan beşinci oturum neticesinde anlaşma ile sona erdi.

Aliağa, Batman, Kırıkkale ve Kocaeli Şubelerimizde örgütlü olduğu TÜPRAŞ’ta, yaklaşık 4 bin üyemiz çalışıyor.

Dün sendikamız Genel Merkezinde sabah 10.00’da başlayan toplantı, akşam 22.00’de anlaşma ile sona erdi. Sözleşmenin imzalanmasının ardından sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz ve TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu sözleşmenin iki tarafa da hayırlı olmasını dilediler.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz sözleşme sonrası yaptığı değerlendirmede, iki ayı aşkın süredir özveri ile yürütülen müzakere sürecinin anlaşma ile sonuçlanmasının sevindirici olduğunu belirterek, imzalanan sözleşmenin TÜPRAŞ emekçisine ve Petrol-İş’e hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreteri Salih Akduman, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, KOÇ Holding İnsan Kaynakları Direktörü Umut Günal, Endüstri İlişkileri Müdürü Teoman Dayan, Endüstri İlişkileri ve Proje Müdürü Samet Kurtuluş, TÜPRAŞ Genel Müdür Yardımcısı İ. Serdar Kemaloğlu, TÜPRAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aksoy, KİPLAS Yönetim Kurulu Danışmanı Av. Saadet Ceylan, Aliağa Şube Başkanımız Hasan Toptan, Kırıkkale Şube Başkanımız Murat Kaya, Kocaeli Şube Başkanımız Nesimi Yetişoğlu, Batman Şube Başkan Yardımcımız M. Emin Kapuci’nin yanı sıra sendikamız şube yönetici ve temsilcileri, işveren temsilcileri, KİPLAS avukatları ile sendikamız TİS Servisi uzmanları yer aldı.