• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Türk-İş: Birlik olma zamanı

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, Van depremi ile ilgili bir açıklama yaptı. Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamayı yayımlıyoruz.

25.10.2011

"Van’da dün meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, milletçe yeni büyük acılar yaşamamıza neden olmuştur.

Şehitlerimizin açtığı yara halen kanarken, buna Van’da kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı eklenmiştir. Millet olarak yaşadığımız bu felaketler, birbirimize daha sıkı kenetlenmemizi zorunlu kılmaktadır. Öncelikle yapmamız gereken milletçe seferber olup, Van’ın yaralarını sarmaktır. TÜRK-İŞ, bu konuda üzerine düşen her sorumluluğu yerine getirecektir.

Gelişmiş teknolojiye rağmen, insanlığın doğal afetler karşısındaki çaresizliği halen devam etmektedir. Bu çaresizliğin can kayıplarına yol açmasını engellemenin tek yolu yerleşim planlarının doğal afetler gözetilerek yapılması ve yapılaşmanın bu afetler gözetilerek gerçekleştirilmesidir.  Van depremi bu konuda yeterli mesafeyi katedemediğimizi bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Deprem felaketiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabır,  yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Dileğimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılması ve Van’ın yaralarının en kısa zamanda sarılabilmesidir.”

TÜRK-İŞ BASIN BÜROSU