• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜRK-İŞ'in Başlattığı İmza Kampanyasına Adana Şubemizden Destek

01.03.2016

01.03.2016 tarihinde Konfederasyonumuz Türk-İş öncülüğünde, Türk-İş'e bağlı sendikalar, çeşitli sivil toplum örgütlerinin katıldığı;Adana İnönü parkında, Başbakanlığın TBMM’ne gönderdiği ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren ‘KİRALIK İŞÇİ’ liğin önünü açacak yeni yasa tasarısına hayır demek için başlatılan imza kampanyası ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Türk-İş bölge temsilcisi Edip Gülnar, bu yasanın taşeron işçiliği dahi aratır hale getireceğini,insanların ne zaman ve nasıl çalışacağını bilmeyeceğini söyledi. Gülnar, kıdem tazminatı ile ilgili de kesinlikle genel grev sebebimizdir. Kıdem tazminatına dokunulduğu an işçi sınıfı olarak şalterleri indireceklerini söyledi, bunun da karşısında kimse duramaz dedi.

Bu imzaların toplanarak Akp il binası önünde 04.03.2016 tarihinde yapılacak olan basın açıklamasının ardından Akp il başkanlığına teslim edileceğini sözlerine ekledi.

Konfederasyonumuz Türk-İş tarafından alınan karar gereği dün yapılan kiralık işçi yasasına karşı imza kampanyası ve basın açıklamasının devamı olarak 02.03.2016 tarihinde saat 10:00 da Türk-İş'e bağlı Tümtis Sendikası önünde (Adana Küçüksaat meydanı) yine imza kampanyası düzenlenerek, bu yasaya karşı vatandaşlardan imza toplandı ve basın açıklaması yapıldı.Yine yarın Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş önünde imza kampanyası ve basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.