• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Türk-İş'ten grev tehdidi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yeni dönemde emeğin hak ve çıkarlarının geriye götürülmesine izin vermemek için her türlü çabayı göstereceklerini belirterek, ''Genel kurulumuzdan aldığımız güçle yeni hak ve kazanımlar için mücadele edeceğiz'' dedi.

HABERTÜRK
13.12.2011

Kumlu, TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden genel başkanlığa seçilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

TÜRK-İŞ'in son dört yılı emeğe yapılan saldırıları göğüslemekle geçirdiğini belirten Kumlu, ''İşçilerin kıdem tazminatı konu edildi, esnek çalışma biçimleri yaygınlaştırılmaya çalışıldı, taşeron işçiliğin daha kuralsız hale getirilmesi için adımlar atıldı. Özelleştirmeler sonucunda işlerini kaybeden işçilerin mağduriyeti ciddi eylemlere neden oldu'' diye konuştu.

''Tüm bunlar ve diğer hükümet girişimlerini engelleyebilmek için geride kalan dört yılda 26 eylem yaptıklarını'' anımsatan Kumlu, bu dönemde bazıları iki saat, bazıları bir saat ve bir tanesi de tam gün olmak üzere 8 kez üretimden gelen güçlerini kullandıklarını belirtti.

devamı için:

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı