• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Türk-İş'ten Standard Profil Ege İşçilerine Mali Destek

03.06.2014

Standard Profil Ege'de örgütlenme mücadelesini 383. gününde Türk-iş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin KARAKOÇ, Genel Mali Sekreterimiz  İbrahim DOĞANGÜL, Aliağa Şube Yöneticilerimiz ve işyeri temsilcilerimiz Standard Profil işçilerini ziyaret etti. Türk-İş Konfederasyonu maddi yetersizliklerden dolayı sıkıntı yaşayan direnişteki yirmi beş işçinin her birine 1000 lira mali destekte bulundu.

Ziyaret sırasında mali destekle ilgili açıklama yapan Karakoç, " Standard Profil'de çalışan arkadaşlarımızın 2013 yılının mayıs ayından bu tarafa Petrol-İş Sendikası'nda örgütlenmeleri nedeniyle işveren iş akidlerini feshetmiş ve 250 arkadaşımız buna karşı mücadele etmeye başlamıştır. Bizde bu mücadelelerine ilk günde olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Arkadaşalarımızı zaman zaman ziyaret ediyor ve erzak yardımında da bulunuyoruz çünkü arkadaşlarımız işsiz. Petrol-İş Sendikamız aylık olarak işçilere mali yardımda bulunuyor. Bunun yeterli olmadığını da biliyoruz. Bunun için Konfederasyon olarak bizde zaman zaman destekte bulunmaya çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımızı biraz olsun rahatlatabilmek için 1000 lira yarım da bulunacağız." dedi.

Petrol-İş Sendikası adına konuşma yapan Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül Standard Profil Yönetim Kurulundan talep ettikleri koşulları açıkladı. Manisa'da bu örgütlenmemizin başarıyla sonuçlanacağına eminiz diyen Doğangül konuşmasına şöyle devam etti, " Bir an önce taleplerimizi yerine getirmelisiniz, birincisi davalar bittikçe işe iade davasını kazanan arkadaşlarımızın işe alınmalı en temel talebimiz bu. İkincisiyse içerideki yönetim anlayışını değiştirilmeli. Bu yönetici değiştirilerek mi yapılır başka yöntemlerle mi yapılır bilemeyiz sizin işinize karışmayız. Fakat sizin içerideki yönetim anlayışınız tam bir köle düzeni."

Kaynak: Aliağa Şube