• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Türk-İş Kocaeli Bölge Temsilciliği Soma İçin Yürüdü

Türk-iş Kocaeli Bölge Temsilciliği Soma'da kömür madeninde meydana gelen kazada yaşanan ölümleri protesto etmek amacıyla Merkez Bankası önünde toplanarak yürüdükleri Sabri Yalım Park'ında basın açıklaması düzenledi.

15.05.2014

Soma'da meydana gelen kazada yas dinmiyor 14 Mayıs çarşamba öğle saatlerinde yurt genelinde olduğu gibi kocaelinde de yüzlerce maden işisinin yaşamını yitirdiği kaza için bir çok basın açıklaması düzenlendi.

Türk-İş Kocaeli Bölge Temsilciliği de hayatını kaybedenler için, güvensiz çalışma şartları, ve taşeron işçiliğine tepki göstermek için ilk olarak Merkez Bankası önünde toplandı,  ardından  Sabri Yalım parkına yürüyen grup burada basın açıklaması düzenledi.

Basın Açıklamasına Türk-İş Kocaeli Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ve üyeleri, parti ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Yapılan basın açıklamasına sendikamızı temsilen Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar  katıldı.  Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman ve şubemize bağlı işyerlerinden üyelerimiz basın açıklamasına katılarak destek verdi.

Ülkemizin Her Yerinde Protesto Kararı Alındı

Basın Açıklamasını yapan Kocaeli Bölge Temsilcisi Adnan Uyar. " Manisa Soma'daki maden ocağında yaşanan trafo patlaması sonucunda konfederasyonumuza bağlı Türk Maden-İş Sendikası üyesi işçilerimizin şehit olması Türk-İş topluluğunda büyük bir acıya neden olmuştur. İş cinayetlerinin meydana geldiği ilk saatlerde Türk-İş başkanı ve yönetim kurulu olay yerine hareket etmiş ve incelemelerden sonra geç saatlerde toplanan Türk-İş yönetim Kurulu yaşanan bu iş cinayetine tepki olarak Türk-İş topluluğunda bir hafta süreyle yas ilan edilmiştir. Ülkemizin her yerindeki teşkilatını harekete geçirme ve olayı geniş bir biçimde protesto kararı almıştır" dedi.

Kaynak: Demokrat Kocaeli Gazetesi - Petrol-İş Kocaeli Şube