Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Türk-İş toplumsal duyarlığını yitirdi

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın Türk-İş Genel Başkanlığına adaylığı ile ilgili Mustafa Çakır'ın Cumhuriyet gazatesinde bugün çıkan haberini yayımlıyoruz.
CUMHURİYET / MUSTAFA ÇAKIR
04.12.2011

Türk-İş Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Türk-İş’in son yıllarda toplumsal duyarlıklarını yitirdiğini belirterek “Biz Türk-İş’e yeniden itibar kazandıracağız. Ayağa kaldıracağız” dedi.

Öztaşkın adaylığını açıklamasının ardından Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulundu. Önceki gün gerçekleştirilen Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda da aday olduğunu ifade ettiğini belirten Öztaşkın, salı günü de konfederasyonun genel merkezinde Sendikal Güç Birliği Platformu’nun diğer yönetim kurulu adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Sendikal Güç Birliği’nin adayı olduğunu ancak, Türk-İş’e bağlı 35 sendikanın ve bütün Türk-İş’in üyelerinin hak ve çıkarlarını koruyan bir anlayışla hareket edeceğini dile getiren Öztaşkın, “Yönetime geldiğimiz takdirde Türk-İş’e bağlı sendikalar ve Türk-İş üyeleri kendilerini yalnız ve güçsüz hissetmeyecekler. Onların yanında Türk-İş olacak” dedi. Öztaşkın, kendi yönetimlerinde Türk-İş üyelerinin iktidarın, sermayenin uygulamaları karşısında“tedirgin, korkak ve ürkek” olmayacaklarını vurguladı. Öztaşkın, şunları söyledi: “Sadece kendi üyelerimiz değil 12 milyon civarında olan sendikasız, güvencesiz ve kuralsız bir şekilde, son derece düşük ücretlerle çalıştırılan bütün çalışanların sorunlarını dile getiren, ucuz işçiliği ortadan kaldırmaya yönelik stratejiler izleyen, gerçek anlamda bir iş güvencesini getirmeye çalışan, çalışma yaşamındaki bütün kuralsızlıklara karşı duran bir Türk-İş’i yaratacağız. ‘Kazanılmış hakları koruyoruz, koruyacağız’ sloganını bırakıp, bunun daha da ötesine geçerek yeni talepleri ortaya koyacağız. ”

Anayasa tartışmaları, demokrasi, barış gibi toplumun gündemini oluşturan tartışmalarda Türk-İş’in görünmediğini anlatan Öztaşkın, “Bu kadar toplumsal duyarlıklarını unutmuş bir Türk-İş elbette itibarsızlaşmıştır. Biz Türk-İş’e yeniden itibar kazandıracağız. Ayağa kaldıracağız. Toplumsal sorunlara duyarlı bir örgüt haline getireceğiz” dedi.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...