• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Türk-İş üyesi 11 sendikadan ortak mücadele kararı

Türk-İş üyesi 11 sendika yarın direnişteki işçilere dayanışma ziyaretinde bulunacak, kitlesel basın açıklaması yapacak.

13.04.2011

Sermayenin ve siyasi iktidarın saldırılarına karşı sendikal harekette mücadeleci bir yapının oluşturulması ve geliştirilmesi için ortak mücadele kararı alan Türk- İş üyesi 11 sendika, direnişteki işçilere dayanışma ziyaretlerinde bulunarak, ortak kitlesel basın açıklaması yapacaklar.   İstanbul'da Belediye-İş üyesi işçilere uygulanan baskılara karşı yapılan ilk ortak protesto eylemiyle birlikteliklerini gösteren 11 sendika,  yarın, saat 12.00'de Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan ve Deri-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için işten çıkarılan Kampana Deri işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirecek ve ortak basın açıklaması yapacaklar.  

11 sendika,  yarın saat 17.00'de de Bericap işvereninin sendikasızlaştırma politikalarına karşı mücadele ettikleri için tazminatsız olarak işten çıkarılan ve 3.5 aydır Gebze'de, fabrika önünde direnen Petrol-İş üyesi Bericap işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirecekler, kitlesel basın açıklaması yapacaklar.  

Aynı sendikalar, siyasi iktidarın ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın baskılarıyla sendika değiştirmeye zorlanan Belediye-İş üyesi işçilerin mücadelesine destek vermek için de 20 Nisan Çarşamba günü, saat 17.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenecek protesto eylemiyle kitlesel basın açıklaması yapacaklar.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERE DAYANIŞMA ZİYARETLERİ, KİTLESEL BASIN AÇIKLAMALARI TARİH VE SAATLERİ:

Kampana Deri İşçileri   Tarih: 14 Nisan- Perşembe Saat  : 12.00 Adres: Organize Deri Sanayi Bölgesi, F9 Parsel, Tuzla-İstanbul

Bericap İşçileri   Tarih: 14 Nisan- Perşembe Saat  : 17: 00 Adres: Osmangazi Tren İstasyonu Yanı, Çelikoğlu Cad. Gebze

Tek Gıda İş, Kristal-İş, Hava-İş, TGS, Tümtis, Belediye-İş,  Basın-İş, Tez Koop-İş, Harb-İş, Petrol-İş, Deri-İş.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı