Basın Duyurusu... Basın Duyurusu...

TÜRKİYE PETROLLERİ'NDE EYLEM

TÜRKİYE PETROLLERİ'NDE ÖZELLEŞTİRMEYE TAŞERONLAŞMAYA GÜVENCESİZLEŞTİRMEYE HAYIR!

14.07.2016

Basına ve kamuoyuna,

Sendikamız Petrol-İş'in örgütlü olduğu kamu işyeri Türkiye Petrolleri'nde (TP), benimsenen özelleştirme politikaları, hizmet alımlarının ve taşeronlaşmanın artması, son derece stratejik bir faaliyet yürüten kuruluşun zayıflamasına yol açmaktadır. Aynı uygulamalar istihdamda güvencesizleşmeye ve azalmaya neden olmaktadır.

TP'de, güvenceli ve kadrolu kamu istihdam politikalarına son verilmekte, özel şirketlerin insan kaynakları politikaları benimsenmektedir. TP özelleştirilmeden özel şirket gibi yönetilmeye başlanmıştır. Düşük petrol fiyatlarının faturası işçiye çıkarılmak istenmektedir. Tüm bu uygulama ve yaklaşımların sonucunda büyüyen sorunlar, sendikamızın tüm uyarılarına rağmen, TP'de çalışma barışını tehdit eder hale gelmiştir.

İşçiler açısından bıçak kemiğe dayanmıştır!

TP'de özelleştirme, taşeronlaştırma ve güvencesizleştirme uygulamalarına derhal son verilmeli, kuruluşun zayıflatılmasına izin verilmemelidir.

TP yönetiminin işçinin sesine kulak vermesi ve uyarılarımızı dikkate almasını sağlamak adına yarın 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü önünde sabah saat 09:30'da bir kitlesel basın açıklaması düzenlenecektir.

Protesto eylemine TP'ye bağlı bölge müdürlüklerinde çalışan Adıyaman, Ankara, Batman ve Trakya Şubelerimize bağlı işçiler, şube yöneticilerimiz ve Genel Merkez Yöneticileri katılacaklardır.

Kamuoyuna ve basının siz değerli temsilcilerine saygıyla duyurulur,

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu

Tarih: 15 Temmuz 2016