Tutuklu Gazete çıktı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 24 Temmuz günü Tutuklu Gazete'nin çıktığı haberini web sitesinde yayımladı.

25.07.2011

Tutuklu Gazete, 39 tutuklu ve hükümlü gazeteci kadrosu ve 1 konuk yazarıyla, 12 sayfa halinde, siyah-beyaz olarak çıktı.

Gazete, Sansüre Direniş’in 103’üncü yıldönümü olan 24 Temmuz Pazar günü Evrensel ve Birgün gazetelerinin ücretsiz eki olarak tüm Türkiye’de, Cumhuriyet gazetesinin ücretsiz eki olarak ise Ankara ve çevre illerde okuyucuyla buluştu. Ayrıca Çanakkale Olay gazetesinin ücretsiz eki olarak da Çanakkale’de dağıtıldı.

Tutuklu Gazete, Ankara, İstanbul ve Çanakkale’deki matbaalarda toplam 44 bin 950 adet bastırıldı. Tutuklu Gazete, 20 bini Cumhuriyet, 12 bini Birgün, 10 bini Evrensel ve 750’si Çanakkale Olay gazeteleri tarafından olmak üzere toplam 42 bin 750 adet dağıtıldı.

SANSÜRE DİRENİŞ manşetiyle çıkan  Tutuklu Gazete’nin ilk sayısında yazıları yayımlanan tutuklu ve hükümlü gazetecilerin adları şöyle:

Bedri Adanır, Nedim Şener, Müyesser Yıldız, Vedat Kurşun, Ahmet Şık, Deniz Yıldırım, Barış Pehlivan, Tuncay Özkan, Soner Yalçın, Füsun Erdoğan, Barış Terkoğlu, Suzan Zengin, Sedat Şenoğlu, Musa Kurt, Barış Açıkel, Ali Buluş, Miktat Algül, Mustafa Gök, Seyithan Akyüz, Faysal Tunç, Rohat Emekçi, Kaan Ünsal, Fazıl Duygun, Bayram Namaz, Mehmet Yeşiltepe, Hatice Duman, Halit Güdenoğlu, Ozan Kılınç, Cihan Gün, Murat İlhan, Baha Okar, Sait Çakır, Mehmet Karabaş, Sinan Aygül, Kadri Kaya, Erol Zavar, Hamdiye Çiftçi, Ahmet Birsin ve Kenan Karavil.

Tutuklu Gazete’nin ilk sayısında konuk yazar olarak Hicri İzgören’in de bir yazısı yer aldı.

TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...