• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Dayanışma ile yaraları saracağız

Ülkemizin başı sağolsun

Petrol-İş Sendikası olarak bu büyük depremde hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar diliyoruz.  

24.10.2011

Van merkez olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde 23 Ekim'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde 217 vatandaşımızın yaşamını kaybetmesi, 1000'in üzerinde vatandaşımızın yaralanmasıyla ülkemiz yine büyük bir acıyla sarsıldı. Depremin en fazla sarstığı Erciş ilçesinde 117 vatandaşımız yaşamını kaybederken 80'in üzerinde bina çöktü. 20 bine yakın can alan 7.4'lük Marmara depreminden sonra ülkemiz bu kez de 7.2 şiddetindeki Van depreminin büyük şokunu yaşıyor.

Petrol-İş Sendikası olarak bu büyük depremde hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar diliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Ülkemizin başı sağolsun.

Van merkezli bu büyük depremde en fazla dikkat çeken konulardan biri ise oldukça fazla binanın çökmesi ve depremde yerle bir olmasıdır. Bütünüyle bir deprem kuşağında yer alan ülkemizde yaşanan bu depremler, bir kez daha gösteriyor ki aslında deprem değil, çürük binalar öldürüyor. Van depremi de, 7.4 şiddetindeki Marmara depremini yaşayan ve 20 binin üzerinde vatandaşını kaybeden Türkiye'nin bu büyük depremden yeterince ders almadığını gösteriyor.

Toplum, devlet ve siyasi iktidarlar bu büyük acılardan dersler çıkartmalı ve ülkemizin bütünüyle deprem kuşağında yer aldığını asla ve asla unutmadan konutunu, kamu binasını, yolunu, köprüsünü bu gerçeğe göre inşa etmeli ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde, maddi ve manevi dayanışma ile bu büyük felaketin de yaralarını saracaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU