• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Uluslararası Mersin Limanı (MIP) ile Taşeron Firmadan Atılan İşçilerin Kuklalı Eylemi

28.03.2013

Türk-İş Mersin Şubesi üyesi bir grup liman işçileri ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı.

Sendikanın İl Sekreteri Ürfet Deveci, MIP'nin kendi bünyesi ile taşeron şirketlerden atılan işçi sayısının 34'e ulaştığını belirtti.

Liman yönetiminin toplu sözleşmelerine gölge düşürmek için 34 arkadaşlarını işten çıkardığını aktaran Deveci, "Baş temsilcimiz dahil attıkları işçilere hiç bir gerekçe göstermemişler. Bu hukuksuzlukları işçilerin hak aramak için yaptığı yürüyüşe katıldıkları için yapıyorlar. İşten atılan kardeşlerimizin eylemlerle hiç alakası yok. Sendikaya üye oldukları için işten atıldığını herkes biliyor. Sesimizin yettiği kadar burada kalacağız." dedi.

Petrol-İş  Mersin Şube Başkanı Yunus Murat MARANGOZ,  sendikamızın mersin şube temsilcileri ve yöneticileri ile birlikte eyleme destek ziyaretinde bulundu. Marangoz şunları söyledi "20-30 kişiyi ortaya atarlar. Toplu sözleşme sürecini rahat geçirmek için atılan o işçilerin pazarlığını yaparlar, Buna hiç kimse meydan vermesin" 

Açıklamanın ardından işçi kuklasını kucaklarına alan işçiler, sloganlar atarak liman A kapısı önüne kadar geldi. Burada kuklayı çapaya asan işçilere çocukları ve eşleri de destek verdi.

Kaynak: Mersin Şubesi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı