'Üretimden gelen gücümüzü kullanırız'

Tüpraş Kırıkkale işçisi bugün bir saatlik eylem Yaptı.Sabah saat sekiz de servislerden inerek R1 kapısında toplanan Petrol-iş sendikası işçileri İdari binaya kadar yürüyerek, müdürlük girişi önünde toplandılar. Toplanan işçilere Şube Başkanı Recep Sefer, kısa bir konuşma yaptı
20.02.2006

Tüpraş Kırıkkale işçisi bugün bir saatlik eylem Yaptı.Sabah saat sekiz de servislerden inerek R1 kapısında toplanan Petrol-iş sendikası işçileri İdari binaya kadar yürüyerek,müdürlük girişi önünde toplandılar.Sessiz yürüyüş yaparak toplanan işçilere Şube Başkanı Recep SEFER, Kısa bir konuşma yaptı Cuma günü Danıştay 13. dairesinin vermiş olduğu gerekçeli karar açıklandı.özelleşme süreci içerinde 12 eylülde gerçekleştirildi,26 ocakta,gece saat 22 de yangından mal kaçırır gibi devredildi.Ama biz her zaman Yargı kararı bitmeden Devir yapılmasın demiştik,ama dinlemediler.Özelleştirmeye ve kendilerine yazı yazdık,basın yoluyla da uyardık,buna rağmen bu devri gerçekleştirdiler.Bu hükümet seçim zamanında oy aldığı insanlara değil,başka yerden talimat aldığı ,icazet aldığı yerlere bağlı hareket ediyor.ondan sonra böyle kararlar alıp,hukuk dışı,mantık dışı işler yapabiliyor.süreç bizim açımızdan bitmiştir.buna Danıştay da bizim gibi düşünmüş ve hukuken TÜPRAŞ,IN SATIŞININ KAMU YARARINA OLMADIĞINA Karar vermiştir ve durdurmuştur.Yatırım konusu ,istisnam konusu olmazsa olmazlardandır,özellikle Tüpraş için böyledir.Kendini sürekli yenilemek durumundadır.Tabi bunların amacı Hazineye 4 milyar dolar para girsin ve çarçur edilsin.faiz borçları kapatsın.Bu anlayışla ülke yönetilmez arkadaşlar,hatta bu anlayışla çadırda yönetilmez,aşirette yönetilmez.Bir ülkedeki önemli kaynaklarınızı yer altı ve yer üstü kaynak ve değerlerinizi verirseniz,ondan sonra başlarlar onurlarınızla oynarlar,namusunuzla oynarlar,manevi değerlerinizle oynarlar.biz bunların hiçbirine fırsat vermeyeceğiz,çünkü burada Petrol-iş var Tüpraş işçisi var.Şu anda yargı kararı uygun olsaydı ve bizim mahkeme de kaybetseydik,işte o zaman elbette hukuka saygılı olup çalışırdık.ama hukuk onların yasal olmadığına meşru olmadığına karar verdi o zaman bu KOÇ daha Rafineride ne duruyor,bir an önce pılını pırtısını toplayıp gitmesi gerekir.Yasal ve meşru olmayanlar Tüpraş,ı terk etmek zorundadır.” KANUNDAN,YASADAN,MEŞRUYETDEN ANLAMAYAN OLURSA EĞER,ÇOK SERT TEDBİRLER UYGULANACAK”.Yasal olduğumuz yerde Yasal olmayanlar durursa bundan sonra biz yaparsak öyle bir saat değil,”üretimden gelen gücümüzü kullanırız” hem de uzun süre kullanırız,burayı terk edene kadar kullanırız.Bizim kimseyle bir hesabımız yok alıcı firmayla da yok,ama hukuksuzluk var.birde bu işin hükümet ayağı var biz alıcı firmadan çok hükümetle işimiz var.onlar uyansınlar ve hükümeti kanuna ve hukuka uymaya çağırıyoruz.eğer hukuka saygıları yoksa o zaman 70 milyon insanda hukuka uymaz,ve herkes kendi kanunlarını ve hukukunu uygular,böyle bir ülkede kaos olur,insan olmaz yurttaş olmaz.O BAŞBAKANA'DA SAYGI DUYMASI GEREKEN HUKUK BİR GÜN LAZIM OLACAKTIR.dedi. Konuşmadan sonra “Direnen işçi asla yenilmez “Tüpraş bizimdir bizim kalacak” Sloganları atarak hafif yağan yağmura aldırış etmeyen işçiler işlerinin başına Dönerek işbaşı yaptılar.

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi