• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Üyelerimiz kadroya alınmalıdır

Söz verdiler, seçilince sözlerini unuttular.  Bütün geçici işçiler kadroya alınırken, TPAO'da geçici işçi statüsünde çalışan sendikamız üyesi işçilerin bir grubu bu haktan mahrum edilmiştir.

27.01.2009

Yıllardır siyasetçiler, özellikle de bölge siyasetçileri bu sorunun çözümü için söz vermelerine rağmen bu sözlerini yerine getirmemişlerdir. Defalarca söz verilmesine rağmen yıllardır kadroya alınmayan üyelerimizin Batman'da başlattıkları haklı eylemlerine, kamuoyuna seslerini duyurmalarına dahi tahammül edemeyen, üyelerimizi baskıyla, şiddetle haklı mücadelelerinde yıldırmaya çalışan siyasi iktidarı şiddetle kınıyor, sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz. AKP Hükümeti ve TPAO yönetimi şunu bilmelidir ki bu sorun çözülünceye kadar, bu kanayan yara duruncaya kadar Petrol-İş üyesi TPAO işçilerinin mücadelesi sürecektir. TPAO'da, çoluk çocuğuyla üyelerimizi işsizliğe, açlığa, yoksulluğa terkeden AKP iktidarı Batman'da bunun faturasını ağır bir şekilde ödeyecektir. Siyasi iktidar şunu çok iyi bilmelidir ki TPAO işçileri bu haklı mücadelelerinde asla yalnız değildir. Üyelerimizi başlattıkları haklı mücadeleleri için kutluyor ve bu mücadelenin mutlaka başarıya ulaşacağına yürekten inanıyoruz.

Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa ÖZTAŞKIN Genel Başkan

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı