• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Üyelerimize tanışma yemeği

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi’nde 2008 yılında işbaşı yapmış olan 96 işçi Gök Restoran’da düzenlenen tanışma yemeğinde buluştular.

13.08.2009

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi’nde 2008 yılında işbaşı yapmış olan 96 işçi Gök Restoran’da düzenlenen tanışma yemeğinde buluştular. Tüpraş Rafinerisi Güvenlik Müdürü Mustafa Özertan, bu gibi tanışma ve kaynaşma organizasyonlarının iş verimini artırdığını ve birlikteliği sağladığını söyledi.

Büyük bir kurum
Daha önceki çalışma hayatında böyle gecelerin faydasını gördüğünü ve insanların değişik çevrelerden bir iş kurumuna geldiklerinde kendilerini o iş yerinde bir fert olarak gördüklerini belirten Güvenlik Müdürü Özertan “İşçi arkadaşlarımız kuruma veya bir arkadaş grubuna ait olmanın duygusunu ancak bu gibi gecelerde hissedebiliyorlar. Biz bu gibi geceleri sık sık küçük gruplar halinde de yapıyoruz. Böyle büyük kapsamlı gecelerin tertip edilmesi işçilerin arkadaş çevresinin ne kadar geniş olduğunu hatırlatılmasını ve ne kadar büyük bir kurumda çalıştığını hissetmesini sağlıyor” diye konuştu.

Kaynaşma geceleri
Bu tür kaynaşma gecelerine katılmayı çok sevdiğini ifade eden Özertan, bundan sonra çalışacak olan işçi arkadaşların da düzenlediği bu gibi organizasyonlara katılacağını belirtti. Petrol-İş Kırıkkale Şubesi Sekreteri Mertgün Altınok, “Sizler bu iş yerinde 1 yılınızı doldurdunuz. Bizlerin emeklilik yaşları geldi. Sizler ve sizin gibi gençler bizlerin yerine geçip bu gibi gecelere katılmanın heyecanını yaşayacaklar. Sizleri de buralarda konuşma yaparken görmek isteriz” dedi.

İşyeri verimini artırır
Bu gibi gecelerin birlik, beraberliği ve iş yerindeki verimi artırdığını vurgulayan Şube İdari Sekreterimiz Altınok “Şunu unutmayın, işçinin işçiden başka dostu yoktur. Sizler birliğinize sahip çıktığınızda güçlü olursunuz. Sizlerin tek teminatı sendikanızdır. Sendikalar sizlerin arkasında durur. Sendikalar boş gezen insanı değil çalışan insanın arkasında durur. Bir dahaki yıl daha büyük bir organizasyonla buluşmak istiyoruz” diye konuştu.Tanışma ve kaynaşma gecesi sonrasında çekiliş yapılarak hediyeler dağıtıldı.