Üyemiz Mücahit Coşkun'u kaybettik

Petkim işçisi, üyemiz Mücahit Coşkun'u kalp krizinden kaybettik. Aliağa Petkim EO/EG fabrikasında 25 yıldır teknisyen olarak çalışan üyemiz Mücahit Coşkun 15 Mayıs Cuma günü vefat etti.
15.05.2009

1960 Afyon doğumlu olan üyemiz iki çocuk babası idi. Mücahit Coşkun arkadaşımızın cenazesi doğum yeri olan Afyon’un Dereçine Kasabası'na götürülerek burada toprağa verilecek. Mücahit Coşkun'a Allah' tan rahmet yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Örgütümüzün başı sağolsun.Aynı günün sabahı lojman sahası içindeki evinde rahatsızlanan üyemiz Mücahit Coşkun'un eşi telefonla Petkim revirinden ambulans istiyor, yönetimin lojmanlara ambulans verilmediğini söylemesi üzerine 112 servisini arıyor fakat sağlık desteği bir türlü ulaşamıyor. Kendi olanaklarıyla Aliağa Devlet Hastanesine gidiyorlar. Hastaneye ulaştığında daha da fenalaşan üyemiz her türlü müdahaleye rağmen hayata döndürülemeyerek kaybediliyor.Aliağa Şube Başkanımız Salih Mehmet Aydın Mücahit Coşkun'un kalp krizinden vefatıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Sendika olarak defalarca kurula getirilen bu olayı bir kez daha uyarı olarak yönetime ilettik. Aynı gün öğleyin işyeri Sendika temsilciliği önünde toplanan üyelerimizle bu yanlış uygulamaları sloganlar ve alkışlarla protesto ettik. Eğer bu konular kurullarda belirttiğimiz taleplerimiz doğrultusunda düzeltilmezse tepkimiz daha da sert olacaktır. Bu elim olay bir kez daha iş yerimizde sağlık hizmetinin ve sunumunu değerlendirmemize neden oldu. Petkim özelleştikten sonra tasarruf tedbirleri adı altında insan hayatını ve üretimi tehlikeye atan operasyonlar gerçekleştirildi. Öncelikle yeterli olmayan ambulans sayısı ve şoförü, yeterli olmayan sağlık görevlisinin insan hayatına mal olabileceğini görmüş olduk. Defalarca İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği toplantılarında bu konu gündeme getirilmiş fakat insan hayatını ve iş yeri güvenliğini hiçe sayan zihniyet tarafından taleplerimiz görülmezden gelinmiştir. Ambulansın yetersizliği gündeme getirildiğinde bu açığı 112 sevisinden hizmet alarak karşılamayı düşünen basiretsiz yöneticiler bu olayda paylarına düşeni umarız almışlardır.”