• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gemlik Gübre Fabrikası'nda Patlama

Üyemiz Uğur Çavdar'ı Kaybettik

18 Temmuz  Cumartesi günü Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde bulunan Bursa Şubemizde örgütlü Gemlik Gübre Fabrikası'nda meydana gelen ağır patlamada  üyemiz Uğur Çavdar hayatını kaybetti.

20.07.2015

18 Temmuz 2015 tarihinde Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde bulunan Bursa Şubemizin örgütlü olduğu  Gemlik Gübre Fabrikası'nda meydana gelen ağır patlama sonucu  üyemiz Uğur Çavdar hayatını kaybederken, üyemiz Mustafa Karakol ise ağır yaralı olarak Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Karakol, Bursa Uludağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Mustafa Karakol başarılı geçen bir ameliyattan sonra, hastanenin yoğun bakım ünitesine alındı, burada tedavisine devam ediliyor.

Hayatını kaybeden üyemiz Uğur Çavdar'a Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı  ve sabırlar,  hastanede tedavisi süren üyemiz Mustafa Karakol'a acil şifalar diliyoruz.

Gemlik Gübre yaşanan patlamanın ardından Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar,  Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan, Başkan Yardımcımız M. Sedat Özturan işyeri baştemsilcimiz Muhittin Beyaz ve üyelerimiz Çavdar'ın cenazesine katıldılar.

Gemlik Gübre Fabrikası'nda da değerlendirmelerde bulunan ve bu olayın takipçisi olacaklarını belirten Genel Sekreterimiz Yaşar; yeni iş cinayetlerinin yaşanmaması adına ve eksikliklerin giderilmesi noktasında sendika olarak kararlı davranacaklarını belirtti.