• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batman Şubemizin 18.Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Veysel Kartal Şube Başkanı Seçildi

Batman Şubemizin 18. Olağan Genel Kurulu 28 Mart Pazar günü Batman’da, şubemizin konferans salonunda yapıldı. Genel Kurul’da yapılan seçim sonuçlarına göre Şube Başkanlığına Veysel Kartal seçildi.

29.03.2021

Batman Şubemizin 18. Olağan Genel kurulunu yönetmek üzere Divan Başkanlığına Genel Sekreterimiz Salih Akduman, divan üyeliklerine ise Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay, Ankara Şube Başkanımız Ali Haluk Koşar, Gebze Şube Başkanımız Eyüp Akdemir ve Kocaeli Şube Başkanımız Nesimi Yetişoğlu seçildi.

Genel Kurul’da salgın koşulları göz önünde tutularak olası riski azaltmak adına sosyal mesafe kuralı ve kişisel koruma önlemlerine dikkat edildi.

Batman Şubemizin 18. Olağan Genel Kurulu'nda Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim Kurulu üyeleri, şube başkan ve yöneticileri, Batman’da kurulu ve faaliyet gösteren sendikaların, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, Batman şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ve üyelerimiz yer aldı.

Batman Şube Genel Kurulumuz 28 Mart Pazar günü saat 10.00’da başladı. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz Genel Kurula katılanları selamladıktan sonra Türkiye ve emek gündemi, üzerine değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan konuşmasında pandeminin işçi sınıfı üzerinde yarattığı baskıyı, pandemi döneminde uygulanan kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin uygulaması, kod-29 gibi başlıklar üzerinde ayrıntılı bir şekilde ele aldı. Son dönemde etkisini daha da hissettiren ekonomik kriz konusunda da işçi sınıfını daha da zor günlerin beklediğine işaret eden Genel Başkan örgütlü çalışmanın ve örgütlü mücadele vermenin önemine dikkat çekti. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasının devamında işsizlik, vergi dilimlerindeki adaletsizlik, TPAO’nun kamu eliyle kurumsal yapısının güçlendirilmesi, sendikal örgütlenme ve Petrol-İş’in politikaları gibi konulara da yer verdiği konuşmasında, başarılı bir kongre süreci geçirilmesi temennisinde bulundu.

Genel Kurulun devamında adaylar konuşmalarını gerçekleştirdiler. Akşam saatlerinde yapılan seçim sonuçlarına göre Batman Şube Başkanlığına Veysel Kartal, Başkan Yardımcılıklarına  Mehmet Emin Kapuci (İdari), Mesut Okay(Mali), Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Kemal Boral ve Mehmet İkbal Aydın seçildi. Denetim Kurulu üyelikleri, Lokman Akkuş, Mahmut Azat Alptekin, Ahmet Asutay; Disiplin Kurulu  Üyelikleri ise Alaaddin Göze, Süleyman Aslan ve Nurullah Efe’den oluştu.