YAŞASIN EMEKÇİLERİN BİRLİĞİ, HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

02.09.2005

02.09.2005YAŞASIN EMEKÇİLERİN BİRLİĞİ, HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!2. Dünya Savaşı diye bilinen, 2. büyük emperyalist paylaşım savaşının başladığı tarihten (1939) bu yana 66 yıl geçti. 52 milyon insanın öldüğü, milyonlarca yaralı, sakat insanın yanı sıra katledilmiş bir doğa ve moloz yığını haline gelmiş kentleri arkasında bırakan bu savaştan sonra, savaşın başladığı gün olan 1 Eylül, 1984 yılından bu yana Dünya Barış Günü olarak kabul edildi.Ve 2005 1 Eylül’üne geldiğimizde Dünyanın 30’a yakın yeri de şiddetli savaşlar ve silahlı çatışmaların yaşandığını görüyoruz. Milyonlarca insan ırk, etnik köken ve dinsel düşmanlıklar yaratılarak (gerçekte emperyalistlerin dünyayı yeniden paylaşması ve egemenlikleri uğruna) evlerinden, kültürlerinden ve yaşamdan koparılıyorlar. Sadece cephede ve sıcak çatışmada değil, savaşın neden olduğu bulaşıcı ve tedavi edilemeyen hastalıklar, kimyasal silahların doğa ve insan üzerinde yarattığı etkiler, açlık ve yoksulluk nedeniyle de insanlar yaşamlarını kaybetmeye devam ediyorlar.Bundan 25 yıl önce, emperyalizmin yeni dünya düzeniyle insanlığa refah sağlayacağını vaat edenlerin aslında bize daha çok savaş, ölüm, gözyaşı, işsizlik, özelleştirme, sosyal güvenliğin tasfiyesi ve açlığın dışında hiçbir şey veremeyeceklerini artık bütün emekçiler ve dünya halkları anlamış durumdadır. Emperyalistlerin, silah ve petrol tekellerinin karı için dünyada emekçilere yönelik her türlü saldırı ve onları birbirine boğazlatmak için savaş ve katliamlar sürüyor.Ankara Sendika Şubeleri Platformu olarak bu 1 Eylül’de “gerçek kalıcı barışı yaratmak için, bütün işçi ve emekçileri “kardeşlik ve birlik içinde” emperyalizme ve emperyalist savaşlara karşı mücadeleye davet ediyor, sermayenin her türlü gerici, şoven, provokatif saldırılarına karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.KATİL ABD, ORTADOĞUDAN ELİNİ ÇEK!ÜSLER KAPATILSIN!IRAK VE FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!KAHROLSUN EMPERYALİZM, YAŞASIN EMEKÇİLERİN BİRLİĞİ VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA BARIŞ HEMEN ŞİMDİ!Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.Ankara Sendika Şubeleri PlatformuYürütme Kurulu