• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

29. OLAĞAN GENEL KURUL SONUÇLANDI

YENİ MERKEZ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Sendikamızın 29. Olağan Merkez Genel Kurulu seçimleri sonucunda Genel Başkan Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Ahmet Baranlı, Genel Mali Sekreter Mehmet Kaya, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ve Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar oldu.

05.09.2023

Petrol-İş Sendikası 29. Olağan Merkez Genel Kurulu 2-3 Eylül tarihlerinde sendikamız Genel Merkezinde toplandı. Genel Kurula Petrol-İş üye ve delegeleri, Türkiye ve uluslararası sendikalardan misafirler, basın temsilcileri ile emek dostu kurumların temsilcileri katıldı.

Kongre 2 Eylül Cumartesi günü saat 09.00’da başladı. Genel Sekreter Salih Akduman tarafından yapılan açış konuşmasının ardından Genel Kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Ardından Petrol-İş Sendikası’nda 29. faaliyet dönemi içerisinde öne çıkan idari ve örgütsel gelişmeler ile Türkiye ve dünyada emek hareketine etki eden olayların yer aldığı video/filmin gösterimi yapıldı.

Genel Kurulu yönetmek üzere yapılan Divan seçimlerine göre Divan Başkanı Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Başkanı Eyüp Alemdar, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete, Bursa Şube Delegesi Seher Kaya ve Batman Şube Delegesi Figen Turan oldu. Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Başkanı Eyüp Alemdağ da kongreyi selamlayan, emek hareketindeki gelişmeleri ele alan bir konuşma yaptı.

Divanın kongre gündemini açıklamasının ardından sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz kürsüye davet edildi. Genel Başkan Akyüz konuşmasında Petrol-İş Sendikası’nın son dört yılındaki gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Petrol-İş’in Türkiye ve uluslararası emek hareketi içerisindeki yeri ve konumunun her geçen yükseldiğini belirten Akyüz, emeğin mavi bayrağının Türkiye’nin dört bir yanında dalgalanması için mücadeleyi yükselteceklerini belirtti.

Kongreye uluslararası katılım yüksek oldu. Birçok ülkeden dayanışma ve mücadele birliği içerisinde olduğumuz sendika yöneticisi Genel Kurulumuza katıldılar. IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Retunsee Başkanı Goran Takiç, Rusya Petrol İşçileri Sendikası Başkanı Alexander Korchagin, Özbekistan Kimya İşçileri Sendikası Başkanı Saidakil Tukhtaev,  Mısır Petrol İşçileri Sendikası Başkanı Mohamed Goran konuşma yaparak başarılı bir kongre geçirilmesi dileğinde bulundular. Bunun yanı sıra Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan, Romanya, Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs, Bosna Hersek ve Arnavutluk’tan da temsilciler Kongre’de yer aldılar.

Genel Kurul’da yerli ve yabancı misafirlerin konuşmalarının ardından adaylar konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Kongrenin ikinci gününde, 3 Eylül Pazar ise seçimler yapıldı. 29. Olağan Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre Genel Başkan Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Ahmet Baranlı, Genel Mali Sekreter Mehmet Kaya, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar oldu.

Merkez Denetim Kurulu Lokman Akkuş, Adem Çokdan ve Abdulkadir Eligür’den; Merkez Disiplin Kurulu ise Ziya Selvi, Harun Türkyılmaz ve Erdem Çağlın’dan oluştu.