• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yeni sitemizde neler var?

Sendikamızın yeni sitesi aylardır süren çalışmaların sonunda kullanıma hazır hale geldi ve petrol-is.org.tr adresinde yayına geçti. Sendikamızın yeni dönemin ihtiyaçlarına uygun bir internet yayıncılığı ve bir işçi portalı olma hedefine uygun biçimde tasarlanan sitede bir dizi yenilik var.

23.08.2011

Sendikamızın yeni sitesi aylardır süren çalışmaların sonunda kullanıma hazır hale geldi ve petrol-is.org.tr adresinde yayına geçti. Sendikamızın yeni dönemin ihtiyaçlarına uygun bir internet yayıncılığı ve bir işçi portalı olma hedefine uygun biçimde tasarlanan sitede bir dizi yenilik var.
Gösterişten uzak, kullanışlılığı öne çıkaran, modern tasarım anlayışlarına uygun bir tasarım çizgisinin tercih edildiği sitede "düzenlilik", "okunaklılık", "kolay kullanım" özellikleri bir araya getirildi.
Sitede herkesin aradığını kolayca bulabilmesi için ana menüde iki adımlı bir yapı oluşturuldu. Erişilmek istenen temel içeriğe tek adımda ulaşılması sağlandı.
Siteye gelen kullanıcıların istek ve beklentileri merkeze konurken "Nasıl Yardımcı Olabiliriz?" bölümü sayesinde farklı kullanıcıların hızla kendi istedikleri bölüme ulaşmaları sağlandı. Bu bölüm "işçiyim", "araştırmacıyım", "gazeteciyim" gibi üç farklı kullanıcı tipi için kısayollardan oluşuyor.

Petrol-İş'in gündemi
Yeni sitede gündemde olan konuların rahatlıkla öne çıkarılabileceği alanlar oluşturuldu. Ana sayfa güncel içeriği ve gelişmeleri hızla yansıtacak şekilde tasarlandı. Manşet alanı istenen sayıda içeriği öne çıkarmak için kullanılıyor.
"Söyleşi", "Görüş", "Petrol-İş üyeleri ne diyor?" gibi bölümler sendikanın gündemindeki konuların farklı bir zenginlik ve canlılıkla ele alındığı bölümler olarak tasarlandı. "Söyleşi" bölümü sendika yöneticileri ve uzmanlarla yapılan söyleşileri, "Görüş" bölümü sendikal ve siyasal gündemle ilgili olarak önceden belirlenmiş isimlerden istenen kısa makaleleri içeriyor. Üyelerimizin video-görüşlerine yer verilen "Petrol-İş üyeleri ne diyor?" bölümü de yine gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeleri içeriyor.

Kolaylık sağlayan alanlar
Yeni sitede eskiden mevcut olmayan "arama" özelliği eklendi. Arama sitedeki tüm içeriği tarayabiliyor ve arama sonuçlarında türüne, servise, şubeye göre filtreleme yapılabiliyor. Arama sonuçlarının kategorilere, servislere ve şubelere göre filtrelenebilmesi olanaklı hale getirildi.
Yeni bölümlerin içeriğinin daha kolay anlaşılabilmesi için başlığa tıklandığında açılan açıklama alanları oluşturuldu.
"Ajanda" adıyla iç iletişimde bilgi akışının sağlanması için kullanışlı bir araç yaratıldı. Bu özellik şu aşamada sadece yetki verilen kullanıcılara açık olacak.

Sosyal medyada Petrol-İş
Petrol-İş Web sitesinde yayınlanan içeriğin kullanıcılar tarafından Facebook ve Twitter gibi çok yaygın kullanılan sosyal paylaşım sitelerinde kolayca paylaşılarak yaygınlaştırılabilmesi olanaklı hale geldi.
E-Postayla içerik paylaşımı işlevi tanımlandı.

Bilgi ve haber paylaşımı
Yeni sitede yer alan "Beslenme" özelliği, Petrol-İş sitesinin emekçi gündemli ve sendikal alanla ilgili haber ya da kaynak niteliği taşıyan sitelerle alışverişini olanaklı hale getiriyor. Bu özellik sayesinde paylaşılan içeriğe "Basında İşçi Gündemi" bölümünde yer veriliyor. Konuyla ilgili yayın yapan haber siteleri ile karşılıklı haber ve bilgi paylaşımını olanaklı kılan bu bölüm sayesinde gündemin ortaklaştırılması da sağlanabilecek.