Sendikal Güç Birliği Platformu:

Yine bir cinayet

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP), İstanbul Esenyurt’ta iş cinayetinde hayatını kaybeden 11 işçi hakkında bir açıklama yaptı.

Basın Servisi
15.03.2012

SGBP, “Biliyoruz ki; son AVM şantiyesi yangını ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Sahte gözyaşlarına bir son verilmesini, artık gereğinin gereği gibi yapılmasını, sorumluların da hak ettikleri ölçüde, kamuoyunun adalet duygularının incitmeyecek ağırlıkta cezalandırılmasını istiyoruz. 11 kardeşimiz için yastayız” denildi.

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP), İstanbul Esenyurt’ta iş cinayetinde hayatını kaybeden 11 işçi hakkında yaptığı açıklamada, “Artık sözün bittiği yerdeyiz. Güvencesizliğe bir kez daha hayır diyoruz. İş kazası görünümlü cinayetlere artık yeter diyoruz. Her olayın arkasında yetkililerin ‘İhmali olanlar araştırılacak, sorumlular cezalandırılacak’ sözleri ne acımızı hafifletiyor, ne de inandırıcı geliyor” dedi.

SGBP, eski ve tanıdık tablonun yaşandığını belirttiği açıklamada, gerekli önlemler alınmadığı için maden ocaklarında, barut fabrikalarında, baraj inşaatlarında, alışveriş merkezlerinde ya da başka yerlerde hayatını kaybeden yüzlerce insan olduğuna ve bir kısmının naaşının hâlâ toprak altında, bir kısmının ise bataklıkta arandığına dikkat çekti.

Açıklamada, “Bu ölümlerin ardında yatan sosyal ve ekonomik nedenler dürüstlükle, açıklıkla ortaya konmadığı ve bunlarla hesaplaşılmadığı sürece bu kaza cinayetlerinin ardı arkası gelmeyecektir. Bu kazalara sebebiyet veren işletme ve işyerlerinde girişimcilerce odaklanılan tek nokta, daha düşük maliyetle işçi çalıştırıp, daha çok kazanmaktır. İnsan hayatının gözlerini kâr hırsı bürümüş bu kişiler nezdinde hiçbir değeri yoktur” denildi.

Güvencesiz çalışmanın kural haline getirildiği, çalışma hayatının esnekleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde bu cinayetin ders niteliğinde olduğunun belirtildiği açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini almaya çağrıldı.

SGBP açıklamasında, “Biliyoruz ki; son AVM şantiyesi yangını ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Sahte gözyaşlarına bir son verilmesini, artık gereğinin gereği gibi yapılmasını, sorumluların da hak ettikleri ölçüde, kamuoyunun adalet duygularının incitmeyecek ağırlıkta cezalandırılmasını istiyoruz. 11 kardeşimiz için yastayız” denildi.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...