• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yunanistan işçileriyle dayanışma

Yunanistan hükümetinin krizi bahane ederek uygulamaya çalıştığı kemer sıkma politikalarına karşı Yunanistan işçileri protesto eylemlerini sürdürüyor.

10.02.2012

Yunanistan hükümetinin krizi bahane ederek uygulamaya çalıştığı kemer sıkma politikalarına karşı Yunanistan işçileri protesto eylemlerini sürdürüyor. Hükümet işçi haklarını tırpanlamak için her gün yeni bir önlem paketi hazırlıyor. Krizden çıkmaya yönelik bu önlem paketleri işçilerin kazanılmış haklarını budamayı hedefliyor.

Yunanistan işçi sınıfı hükümetin uygulamaya çalıştığı ve işçilerin kazanılmış haklarını hedef alan politikalara karşı protesto eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor. Hükümetin kemer sıkma politikalarına karşı bugün 10 Şubat Cuma günü de Kavala'da bir eylem düzenlendi. Meydanda toplanan işçiler Kavala sokaklarında hükümeti protesto ettiler. Meydanda yapılan konuşmalardan sonra işçiler ellerinde bayraklarla şehri dolaşarak tekrar meydana döndüler. Eylem yaklaşık iki saat sürdü.

Yunanistanlı işçilerin protesto eylemine Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı RETUNSEE'nin 4. Genel Kurulu için Kavala'da bulunan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, Genel Yönetim Sekreteri Ahmet Kabaca, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse, ICEM Enerji Seksiyonu Sorumlusu Jim Catterson ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinden birçok sendikacı da katıldı.

Kaynak: Dış İlişkiler Servisi