Açıklama

Yüreğimize 12 Ateş Düştü...

Merkez Yönetim Kurulumuz, Adana-Aladağ’da bir kız öğrenci yurdunda yaşanan felaketle ilgili açıklama yaptı.

30.11.2016

Adana Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11 öğrenci ve 1 eğitmenin hayatını kaybettiğini, 24 öğrencinin yaralandığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Yaşadığımız her felakette olduğu gibi; bu olayda da ihmallerin, tedbirsizliklerin, denetim eksikliklerinin olduğunu görmek çok zor değil. Hiçbir kaza sebepsiz değildir. Öğrenci yurdu olarak kullanılan bir binanın bu kadar kolay yanabilen malzemelerle inşaa edilmesinden, elektrik tesisatının yetersizliğine, alınmayan yangın önlemlerinden, düzgün yapılmayan denetimlere kadar birçok eksiklik bir araya gelerek bu felakete yol açmıştır. Tüm bunların detaylı bir şekilde incelenmesi ve sorumluların ortaya çıkartılması öncelikli beklentimizdir.

Ancak tecrübemiz bize gösteriyor ki; yaşanılan her felaketten sonra, ya tüm sorumluluk olayda hayatını kaybedenlere yükleniyor ya da sorumlu tutulanlar, hiç bir caydırıcılığı olmayan küçük cezalarla kurtuluyorlar. Umuyoruz ki bu sefer farklı olsun. Bu eksikliklerin sorumluları doğru bir şekilde tespit edilsin, sorumlular caydırıcı nitelik taşıyacak şekilde ceza alsınlar.

Henüz Siirt'te yaşanan maden kazasında 4 işçimiz toprak altından çıkarılamamışken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu şekilde hayatını kaybetmiş olması, tahammül sınırlarını zorlamaktadır. Umuyoruz ki bu olay ülkemizde yaşanan son felaket olsun.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...