• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BASIN AÇIKLAMASI... BASIN AÇIKLAMASI...

ZENTİVA'DA İŞTEN ATILAN ÜYELERİMİZ DERHAL GERİ ALINSIN!

Sendikamızın uzun yıllardır örgütlü olduğu ZENTİVA SAĞLIK ÜRÜNLERİ SAN. ve TİC. A.Ş. işyerinde bugün itibariyle 16 üyemiz işten çıkarıldı.

21.02.2014

Sendikamızın uzun yıllardır örgütlü olduğu ZENTİVA SAĞLIK ÜRÜNLERİ SAN. ve TİC. A.Ş. işyerinde bugün itibariyle 16 üyemiz işten çıkarıldı.

Trakya Şubemize bağlı ve 420 Petrol-İş üyesinin çalıştığı Zentiva'da, işveren, yaklaşık bir buçuk ay önce üretimdeki daralmayı gerekçe göstererek 50 işçinin iş akdine son vereceğini  açıkladı. Sendika ise, işçinin rızası olmadan işten çıkarmaların kesinlikle kabul edilmeyeceğini ve bir işçinin dahi rızası alınmadan iş akidlerinin fesih edilmeyeceğini bildirdi.  İşten çıkarmaların gönüllülük esasına dayanması  ve teşvik olarak 8 maaş ikramiye noktasında anlaşıldı. Anlaşmanın ardından  23 işçi gönüllü olarak işten ayrıldı.

İşten ayrılan işçi sayısı işverenin arzuladığı düzeyde olmaması nedeniyle,  işveren, 20 Şubat Perşembe günü gece vardiyasında çalışan 9 üyemizin ve bu sabah da 7 üyemizin iş akidlerini  rızaları olmadan sonlandırdı.

İşverenin bu hukuksuz işten çıkarmalara başlaması nedeniyle, işten atılan üyelerimiz işyeri önünde diğer üyelerimiz de fabrika içerisinde, işyerlerini terk etmeyerek eyleme başladı. Halen üyelerimizin eylemi devam ediyor.

Uzun yıllardır, toplu sözleşme yaptığımız Zentiva işyerinde yapılan bu haksız işten çıkarmaları Petrol-İş Sendikası olarak kınıyoruz. Yıllarda yüksek karların elde edildiği bu işyerinde, işverenin  kriz riski sebebiyle işçilerden fedakarlık beklemesi ya da işten çıkarması kabul edilemez. Zentiva işyerinde işveren verdiği kararda ısrar ettiği takdirde Petrol-İş tüm üyeleriyle Zentiva işçisinin başlattığı eylemin arkasında olacak.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu