Dış İlişkiler Servisi / Icem

• Genel Sekreterimiz kongre için Arjantin'deydi

Sendikamızın Dünya örgütü ICEM'in 5. Dünya Kongresi Arjantin'in Başkenti Buenos Aires'te yapıldı.
  • ICEM 5.Kongre hazırlıkları yoğunlaştı

Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (ICEM) 5. Olağan Kongresi 24-26 Kasım 2011 tarihlerinde Buenos Aires'te (Arjantin) yapılıyor.

• Kemal Özkan’dan ortak mücadele vurgusu

ICEM Sanayi ve Şirket İlişkileri Direktörü Kemal Özkan küresel alandaki dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

• 'Utanç kampanyası başlatacağız'

Uluslararası Kimya Enerji Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu ICEM'in Genel Sekreteri Manfred Warda, 6 Temmuz'da Türkiye'ye gelerek direnişteki Bericap ve Polyplex işçilerini ziyaret etti, uluslararası sendikal hareketin dayanışma mesajlarını verdi.

• ICEM, Türkiye projesini tamamladı

ICEM'in yaklaşık iki yıldır süren Türkiye projesinin nihai değerlendirme toplantısı 29-30 Kasım 2010 tarihlerinde Ankara'da yapıldı. Değişik ülkelerin sektör sendikalarından isimlerin katıldığı konferansta örgütlenme ve sosyal diyalog projesi değerlendirildi.

• İmalat sektöründe bütün dünya işçileri birleşiyor

Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçileri Sendikaları Federasyonu'nun (ICEM) organize ettiği, sendikamızın da ev sahipliği yaptığı, 27-28 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul'da Ataköy Sheraton Otel'de gerçekleştirilen ve iki gün süren Uluslararası Dünya Kimya Konferansı'nda, küreselleşen kapitalizme ve çok uluslu şirketlere karşı dünya işçilerinin de ancak küresel düzeyde mücadele edebileceği, bunun için de dünya sendikalarının birleşmesi gerektiği bildirildi.

• Irak sendikaları bir araya geliyor

Uluslararası Kimya Enerji Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu ICEM'in düzenlediği 'Irak Sendikaları Birlik Semineri' 29 – 31 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi. Seminer ADB ulusal sendikal merkezi AFL-CIO'ya bağlı sendikal dayanışma çerçevesinde faaliyet yürüten “Dayanışma Merkezi” tarafından finanse edildi.

• ICEM Dünya Kimya Konferansı İstanbul'da toplanıyor

Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçileri Sendikaları Federasyonu (ICEM) Dünya Kimya Konferansı 27-28 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul'da toplanıyor. Dünya genelinde 20 milyon  üyeye sahip ICEM'in Kimya Konferansı'nda “Dünyada İmalat Sektöründe Tek Küresel Federasyon” konusu da görüşülecek.

• ICEM’li kadınlar sendikalarda kadın örgütlenmesini tartıştı

Uluslararası Kimya Enerji Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM) tarafından düzenlenen Kadın Örgütlenmesi ve Sosyal Diyalog Semineri 15-16 Aralık 2009 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ICEM’e bağlı sendikalarda görev yapan kadın sendikacıların ve Türkiye’den sektörde örgütlü sendika temsilcilerinin katıldığı seminerde, kadın emeği ve kriz, sendikal örgütlenme ve sendikalardaki kadın sorunları, temsili ve örgütlenmeleri konuşuldu.

• ICEM Türkiye Koordinasyon Kurulu İzmir'de toplandı

ICEM Türkiye Koordinasyon Kurulu 2 Kasım 2009'da İzmir'de bir araya geldi. Koordinasyon Kurulu toplantısına Türkiye'den ICEM'e üye olan sendika yöneticileri ve uzmanları katıldı.

Sayfalar

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...