• Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Türkel kürsüde

Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulda Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel'in kürsü konuşmasını yayımlıyoruz.
  • Fitili TEKEL eylemi ateşledi

İşçi konfederasyonu Türk-İş’in Genel Kurulu’nun ilk günü şiddetli protestolarla başladı. Bir grup işçi Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ı sloganlarla protesto etti. Salonda kısa süreli tartışmalar yaşandı.
  • Öztaşkın ve Türkel bu gece SKY Türk'te

Türk-İş Genel Başkan adayı Mustafa Öztaşkın ve Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel bugün saat 23.00'te SKY Türk'te Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programına konuk olarak katılacak, Türk-İş Genel Kurulu süreci ve sendikal harekete ilişkin gelişmeleri anlatacaklar.   SENDİKAL GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU
  • Boyun eğmeyecek bir Türk-İş geliyor

8-11 Aralık günlerinde Türk-İş kongresi yapılacak. Kongre öncesinde Türk-İş içerisindeki 10 sendika Sendikal Güç Birliği adı altında Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ı aday olarak gösterdi.
  • 'Ekmek, Barış, Özgürlük için Demokrasi ve Haklar' mitingi yapıldı

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı “Sürekli Eylem Kararı"nın bir gereği olarak gerçekleştirilen “Ekmek, Barış, Özgürlük için Demokrasi ve Haklar” mitingi on binlerce işçi ve emekçinin yoğun katılımı ile 17 Ocak 2010 Pazar günü Sıhhiye Meydanında yapıldı.
  • Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel'in oturma eylemini destekliyoruz!

Rize'de, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde Türk-İş'e üye Tekgıda-İş Sendikamızın üyesi çay işçileri, tehdit, baskı ve sindirme yöntemleriyle üyesi oldukları sendikalarından istifaya, Hak-İş'e bağlı Özgıda-İş Sendikası'na üye olmaya zorlanmaktadırlar.

PANDEMİ FIRSATÇILIĞI YAPMAYIN KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Dünya ve ülkemiz, pandemi nedeniyle olağanüstü koşullardan geçmektedir. Normalleşme adımlarının atılmaya başlanması, bu sürecin çalışma hayatında işçilere yaptığı olumsuz etkileri henüz ortadan kaldırmamıştır. Aksine normalleşme ile birlikte oluşan ortamda, bazı işverenlerin bu durumu fırsata çevirme niyetlerini ortaya koyduğuna tanık olunmaktadır. İşçilerin bazı kazanılmış haklarının geri alınması girişimlerine pandemi süreci bahane edilmektedir. Hükümetin henüz ayrıntılarını açıklamadığı İst...