• DOSYA/TOPLU İŞ İLİŞKİLERİ KANUN TASARISI -2

Toplu İş İlişkileri Tasarısı’nın toplu sözleşme ve grev hakkını düzenleyen hükümleri açısından yapılacak ilk değerlendirme hiçbir şeyin değişmediğidir. 12 Eylül rejiminin anlayışı doğrultusunda hazırlanan ve son otuz yıldır yürürlükte olan 2822 sayılı Kanun’un genel yaklaşımı bu yeni tasarıda da aynen korunuyor.Sendikalar mevzuatı hükümlerine ilişkin bahsedilecek kimi olumlu düzenlemeler, toplusözleşme ve grev hakları açısından neredeyse hiç denilecek noktada.
  • 2.5 milyon memura müjde

Toplam 2.5 milyon memurun yaşamını değiştirecek "toplu sözleşme" yasa tasarısı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Tasarıya göre, sözleşme ikramiyesi hariç diğer toplu sözleşme hükümlerinden tüm kamu görevlileri faydalanacak
  • AKP hükümeti 'düşük statü'lü işçilik peşinde

AKP hükümeti kamuda, 'düşük statü'lü işçilik peşinde. TBMM’ye gönderilen yasa tasarısı ile Hükümet, Anayasa, 4857 sayılı İş Yasası ve 2821 ve 2822 sayılı yasalardaki düzenlemelere,  ILO sözleşmeleri ve AB mevzuatına aykırı olarak, kamu kurumlarında çalışan veya işe alınacak işçiler için yeni düzenlemeler getirmeyi, bu işçilerin mevcut yasalardaki hak ve Toplu İş Sözleşmesi imkanlarından yararlanmalarını engellemeyi hedefliyor.
  • Emek Platformu'ndan imza kampanyası

Bandırma’da, 22 Mart Çarşamba günü, saat 14.00’de belediye binası önünde 'Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası yasa tasarıları T.B.M.M’den geri çekilsin' adı altında imza standı açıldı.