• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL'un yeni yayını: Güvencesiz çalışmaya karşı toplu sözleşme stratejileri

14.08.2014

Güvencesiz çalışmanın sürekli yaygınlaşması sendikaların karşı karşıya olduğu en büyük tehditlerden biri. Bu tehdit sadece işçilerin iş güvencesine, ücret ve çalışma koşullarına yönelik değil, aynı zamanda sendikaların işçileri kolektif hak mücadelesi için örgütleme kapasitesine de yönelik. Güvencesiz çalışmaya karşı mücadele IndustriALL Küresel Sendika'nın ana stratejik hedeflerinden biri.

Dünya örgütümüzün “Güvencesiz çalışmaya karşı toplu sözleşme stratejileri” adlı yeni yayını, güvencesiz çalışmaya ve onun yaygınlaşmasına karşı mücadele etmek için üye sendikalarca geliştirilen toplu sözleşme stratejilerinden somut örnekler içeriyor.

Üçüncü kişi konumundaki acentalar ve taşeron şirketler eliyle istihdam edilen güvencesiz işçiler, kurulan üçlü istihdam ilişkisi yüzünden, özel zorluklarla karşı karşıya. IndustriALL, güvencesiz çalışmanın bu özel biçiminin işçi haklarını nasıl budadığını, daha önce yayımladığı 'Üçlü Tuzak' adlı kitapçıkta gözler önüne sermişti. Yeni yayımlanan kitapçık ise üçlü istihdam ilişkilerinde işçilerin haklarını korumanın önündeki engelleri aşmak için toplu sözleşme stratejilerinin nasıl kullanılabileceğinin örneklerini veriyor.

 

Ekte Bulunan Dosyayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı