İSRAİL’İN SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Merkez Yönetim Kurulumuz, İşgalci İsrail’in provokasyon amaçlı saldırılarını şiddetle kınayan bir açıklama yayımlamıştır.

11.05.2021

Ramazan ayı boyunca Kudüs’te Filistinlilere karşı tırmandırılan gerilim, son günlerde halka dönük açık saldırılara dönmüş ve bu saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetmiştir. İşgalci İsrail’in provokasyon amaçlı bu saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Söz konusu saldırıların nasıl bir amaç taşıdığı, Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere İsrail güvenlik güçlerinin ses bombaları ve plastik mermilerle yaptığı müdahaleyle ortaya çıkmıştır. İsrail, uluslararası hukuku ihlal ederek işgalci olduğu Filistin topraklarından halkı provokasyon ve saldırılarla sürüp çıkarmak istemektedir. İsrail, aynı amaçla Gazze'ye yönelik hava saldırıları düzenlemiş ve onlarca Filistinliyi katletmiştir.

Emperyalist güçleri arkasına alarak Ortadoğu’da haydutluk yapmaya devam eden İsrail’e uluslararası ölçekte sert tepki gösterilmeli, bu saldırıların meşrulaştırılması girişimlerine hiçbir biçimde izin verilmemelidir.

İşgalci İsrail’in saldırılarını şiddetle kınıyor, kendi topraklarında yıllardır onurlu bir direniş gösteren Filistin halkının bu mücadelesinde yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz