• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kriz herkesi etkileyecek

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ''Avrupa'daki borç krizinin dünyanın diğer kesimlerindeki ülkeleri etkileyeceği'' uyarısında bulundu.
02.12.2011

Brezilya'yı ziyaret eden Lagarde, Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile görüştükten sonra Maliye Bakanı Guido Mantega ile biraraya geldi. Lagarde, Mantega ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ''Avrupa'nın borç krizi küresel toparlanmayı tehdit ettiği için G-20 IMF'nin kaynaklarını desteklemeye hazır olduğunu'' söyledi.

''Koşullar gerektirirse, G-20 ülkeleri, sistemik rolünü oynaması için IMF'ye gerekli kaynakları taahhüt edecek'' diyen Lagarde, küresel görünümün kötüleşmesi durumunda IMF'nin mevcut 390 milyar dolarlık kaynağının yeterli olmayabileceğine dikkat çekti.

Hiçbir ülkenin krizden kaçamayacağını, ancak Brezilya'nın izlediği politikalardan ötürü krizin etkilerine direnmede güçlü konumda olduğunu ifade eden Lagarde, Brezilya ekonomisinin direncini, mali sorumluluk, enflasyon hedefleme ve esnek döviz kuru temelinde güçlü makroekonomik yönetim performansına borçlu olduğunu belirtti.

devamı için;

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı