Yeni Yıl Mesajı

31.12.2004

DEĞERLİ ÜYELERİMİZ,31.12.2004 Bir koca yılı daha geride bıraktık. Ülkemizde ve işyerlerimizde yaşanan pek çok sıkıntıdan bir şekilde etkilendik. Bunların neler olduğunu burada saymaya gerek yok, sizler zaten biliyorsunuz. Ama şu kadarını söyleyebiliriz ki, 2004 zor bir yıl oldu! Daha da zor geçebilirdi, eğer örgütlü olmasaydık, örgütlü bir şekilde mücadele etmeseydik. Çevremizde olan bitene baktığımız zaman bunu daha iyi anlayabiliriz. Dünya hala savaşlarla yangın yeri gibi. Ülkemiz insanları, işsizlik, yoksulluk, adaletsiz gelir dağılımı gibi sorunlarla boğuşuyor. İş bulup çalışabilen “şanslı” olanlar ise, demokratik-yasal haklarını kullanmaya, yani örgütlenmeye niyetlendiklerinde başlarına gelmedik kalmıyor. Sendikamıza bağlı işyerlerimizde, iki aydır grevde olan Akdeniz Gübre işçilerinden, iki gün greve çıkmanın bedelini işten atılarak ödetilmeye kalkılan Jotun Boya işçilerine; özelleştirme nedeniyle işten atılan Tügsaş işçilerinden, örgütlendikleri için işten çıkartılan Şubemize bağlı Molteks Boya işçileri ve Ege Gübre fabrikası işçilerine kadar pek çok üyemiz, bu sorunları daha yakıcı bir şekilde yaşıyor.Ne kadar zor olursa olsun örgütlenmekten başka çaremiz yok! Örgütlenebilmek için hepimizin yapabileceği mutlaka bir şey vardır. Üstelik, örgütlü işçilerin çoğalması, daha büyük ve güçlü bir sendikanın üyesi bir işçi olmak hepimizin yararınadır. Dolayısı ile hepimiz örgütlenme konusunda var gücümüz ile çalışmalı, örgütlenme mücadelesi içinde olan arkadaşlarımız ile dayanışmayı pekiştirmeliyiz.Önümüzdeki yılın bu yıldan daha kolay olmayacağı açık. Ama olsun, nice zorlukları hep birlikte aşan bizler, gelecek sıkıntıları da yine birlikte aşarız. Buna olan inancımız tamdır.Bu duygu ve düşüncelerle, savaşsız, sömürüsüz, barış ve adalet dolu bir dünya özlemiyle hepinizin yeni yılını kutlar; aileniz ve sevenleriniz ile birlikte, sağlık ve mutluluk dolu nice yıllar geçirmenizi dileriz. Petrol-İş Aliağa Şube Yönetim Kurulu adına İbrahim DOĞANGÜL Başkan