• Zor, Riskli Ama Gerekli

Türkiye'de sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük engellerin başında çifte baraj sistemi geliyor.
  • Torba Yasa: Hile ve Hukuk Cinayeti

Hükümet yeni bir torba yasa cinayetine hazırlanıyor.
  • Esnek çalışma taslağı hazır

AKP’nin Torba Yasa’yla yürürlüğe koymak için ter döktüğü esnek çalışma yasası yeni yılda yürürlüğe konacak. İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikle patron işçiyi istediğinde işe çağırabilecek. İşçi, çağrılmadığında evde oturacak.
  • İşçisin sen evde kal

Torba Yasa'dan tepkiler nedeniyle çekilen esnek çalışma taslağı; çağrılı, evden, uzaktan ve esnek zamanlı çalışma olarak genişletildi. Örneğin, çağrılı çalışmada, işçi kendisine ihtiyaç duyulduğunda işe gidecek. Yoksa evinde oturup bekleyecek.
  • DİSK'ten kıdem tazminatı eylemi

DİSK ve kitle örgütleri, kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı eylem yaptı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), bugün Konya’da gerçekleştirdiği eylemde işçi sınıfına yönelen saldırıları kınadı.
  • 'İşçi sınıfı en sert tepkisini verecek'

Kocaeli'de DİSK üyesi bir grup, kıdem tazminatında yapılmak istenilen değişiklikleri protesto etti. Merkez Bankası önünde toplanan grup, pankart taşıyıp slogan atarak yürüdü.
  • DİSK üyeleri, taleplerini iletmek için Meclis'e yürüdü

Kıdem Tazminatı, Torba Yasa ve Özel İstihdam Büroları’na ilişkin DİSK’in bir süredir başlattığı eylemler sürüyor. DİSK dün de Ankara’da TBMM’ye yürüdü
  • Tepkilere rağmen Torba Yasa Tasarısı Meclis'ten geçti

Denkleştirme, deneme sürelerinin uzatılması ile evden çalışma ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıran üç maddenin tekrir-i müzakere ile (yeniden görüşme)  tasarıdan geri çekilmesine karşın işçi, memur tüm çalışanların, işsizlerin, gençlerin, çırakların kazanılmış bir çok hakkını budayan Torba Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu'ndan geçti.
  • Polyplex Europa işverenine ve Torba Yasa'ya karşı eylem

Çorlu'da sendika genel başkanları, yöneticiler ve temsilciler, sendikalara üye işçiler Torba Yasa'yı protesto etti, Polyplex işçisine destek verdi.
  • Torba Yasa Tasarısına karşı eylem

Torba Yasa Tasarısına karşı Mersin'de KESK ve TMMOB'un düzenlediği protesto eylemlerine şubemiz de katıldı.

Sayfalar